anti jammer.jpg

Dé oplossing tegen winkeldieven met alarmneutralisator.

Retailers zetten zich schrap. Recent werd een professionele dief betrapt met een zendertje waarmee men de anti-diefstalbeveiliging kan uitschakelen. De beveiligingsneutralisator of “portable undercover jammer” verstoort de frequenties van de detectiepoort. Hierdoor kan de dief de zaak verlaten zonder dat het alarm af gaat. Dat deze jammers online vrij te koop zijn in spyshops baart de retailers extra kopzorgen. De beveiligingsindustrie heeft hier echter een antwoord op.

Professionele dieven worden inventiever om alarmpoortjes te omzeilen en goederen op die manier te stelen. Na de zakken bekleed met aluminiumfolie en de kleine magneten of metalen haakjes om alarmlabels te verwijderen kiezen bepaalde winkeldieven nu voor een zendertje om anti-diefstalsystemen uit te schakelen. De beveiligingssector investeert sterk in nieuwe technologieën en probeert dieven steeds een stap voor te zijn. Retailers kunnen zich wapenen tegen inventieve winkeldieven met volgende innovatieve oplossingen:
• Metaaldetectoren, geïntegreerd in alarmpoortjes of als standalone, maken de winkelverantwoordelijke erop attent dat iemand met een tas bekleed met aluminiumfolie het pand binnenkomt.
• Speciale alarmlabels zijn heel moeilijk manipuleerbaar en kunnen alleen worden ontkoppeld met een zeer specifieke ontlabelaar.
•  Sommige alarmpoortjes bezitten een ‘jammer alarm’ optie. Hierdoor wordt de retailer verwittigd wanneer iemand met een zendertje de goede werking van het systeem tracht te verstoren.
Retailers die investeren in de juiste beveiliging staan dus niet machteloos tegen winkeldieven. Ervaring leert ons dat de combinatie van een alarmsysteem met een IP camerabewaking de beste resultaten geeft. Een tv scherm aan de ingang van de winkel werkt altijd ontradend. Voor meer informatie over beveiligingsoplossingen voor retailers kunt u contact opnemen met Acurity op het nummer 0203 988 937 of via info@acurity.nl Acurity is marktleider op vlak van beveiliging van retailers. www.acurity.bnlDé oplossing tegen winkeldieven met anti jammer.